TÜRK KLİNİK BİYOKİMYA DERNEĞİ

TKBD Okulu

  • Kısa tarihçe, Amaç ve Hedefler

Tıbbi Biyokimya uzmanlık eğitiminin temel ilkesi; sağlık ve hastalıktaki mekanizmaları tartışabilen, analiz öncesi, analiz ve analiz sonrası süreçleri yönetebilen, laboratuvar yönetimi konusunda yetkin, laboratuvar bulgularını ilgili klinik bilgi ile ilişkilendirerek klinisyene konsültanlık yapabilen, araştırma planlayarak yürütebilen, bilgilerini aktarabilecek becerilere sahip, gerekli eğitici becerilerini kazanmış,  etik kuralları ve hasta haklarını gözeten ve yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, yüksek nitelikte uzman yetiştirmektir.

Dernek bünyesindeki TKBD okulu, Tıbbi Biyokimya uzmanlık eğitiminin standardizasyonuna katkıda bulunmak amacıyla 16 Ekim 2008 tarihinde kurulmuş olup, 2009 yılından bu yana sahada çalışmakta olan Tıbbi Biyokimya uzmanlarına ve uzmanlık öğrencilerine Türkiye’nin değişik illerinde uzmanlık eğitimi çekirdek eğitim programına yönelik sürekli mesleki gelişim etkinlikleri düzenlemektedir.  Okullara Tıbbi Biyokimya uzmanlık öğrencileri ve uzmanlar katılmaktadır.

TKBD Okulu Amaç ve hedefler

  1. Sürekli Mesleki Gelişimi içeren eğitim aktiviteleri ile sahada çalışan tıbbi biyokimya uzmanlarının topluma verdiği laboratuvar hizmetlerinin kalitesinin artırılması
  2. Klinik Biyokimyanın gelişmesine hizmet etme
  3. Alanın geleceğini şekillendirme
  4. Uzmanlık öğrencilerinin eğitiminde standardizasyona katkı sağlama
  5. Sahadaki uzmanların bilgilerini güncellemesi
  6. Sosyal ortamlarda, alanda çalışan uzmanlar ile derneğimizin bağlarını güçlendirme
  • Eğitim Müfredatı

TKBD Okulu SMG etkinlikleri, Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart Belirleme Sistemi (TUKMOS) tarafından belirlenen, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Dallarının Çekirdek Müfredat ve Standartlarında yer alan, “Tıbbi Biyokimya Uzmanlık Eğitimi Çekirdek Müfredatı” nın güncel haline uygun olarak planlanmaktadır. https://tuk.saglik.gov.tr/TR-82500/v-23-dokumanlari.html

2008 kurulan TKBD Okulunun komisyonu çalışmalarına derneğimiz kurucu üyelerinden ve o dönem TKBD Yönetim kurulu başkanı Oya Bayındır önderliğinde başlamıştır.

Kurulan ilk TKBD Okulu komisyonunda TKBD Okul Sorumlusu Özkan Alataş ve okul üyeleri Gürbüz Polat, Tamer İnal ve Zuhal Parıldar görev almıştır.

2008 yılından bu yana TKBD Okulu komisyonu üyeleri aynı zamanda düzenlenen sürekli mesleki gelişim etkinliklerinde aktif eğitici görevi almaktadırlar.

Komisyonlara ulaşmak için tıklayınız.

Etkinlik arşivi için tıklayınız.

Başvuru şartları ve etkinlik kayıtları:

TKBD okulu etkinlikleri Tıpta Uzmanlık Öğrencilerine (T.U.Ö) ve Uzmanlarına yönelik olarak gerçekleştirilmektedir.

TKBD okulu SMG etkinliklerine katılımcı sayısı sınırlı olup, dernek üyesi olanlara öncelik verilir.

İşleyiş:

  1. Katılmak isteyenler etkinlik özelinde duyuruda ilan edilen kayıt formunu doldurarak e-posta ile dernek iletişim adresine (tkbd@tkbd.org) göndermeleri gerekmektedir.
  2. Etkinlik özelinde doldurulan kayıt formu ile birlikte, tıpta uzmanlık öğrencilerinin durumlarını belirten onaylı belgeyi (Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Başhekimliklerden veya Tıp Fakültelerinde Dekanlıklardan) e-posta ile dernek iletişim adresine (tkbd@tkbd.org) göndermeleri gerekmektedir. Belgesi eksik olan katılımcıların başvuruları değerlendirilmeye alınmaz.
  3. Başvurular değerlendirilerek e-posta ile yanıt verilir.
  4. SMG Eğitim Etkinliği kayıt ücreti her etkinlik özelinde belirlenip, ilk duyuruda ilan edilir. Etkinliğe kabul edilen katılımcılar belirlenen son ödeme tarihine kadar kayıt ücretlerini ilan edilen dernek banka hesaplarına yatırırlar.

Kesin kayıt, kayıt ücretinin yatırılması ile gerçekleşir. Katılımcı isim ve soyadının mutlaka dekontta belirtilmesi gerekmektedir. Toplu ödemelerde tüm katılımcıların isimlerinin belirtilmesi gerekmektedir. Kayıt iptalinde ücret iadesi yapılmaz. Havale masrafı katılımcıya aittir.

Dilek ve önerilerinizi tkbd@tkbd.org adresine iletebilirsiniz.

Katılımcı geri bildirim formu

Tüm hakları Türk Klinik Biyokimya Derneği'ne aittir. İzinsiz herhangi bir alıntı yapılamaz.
Ziyaretçi Sayıları: Toplam 9842, Günlük 42